Alig bír enni a szolnoki kénsavgyárban balesetet szenvedő férfi, de a cég szóba sem áll vele

Megosztás

Borzasztó baleset történt márciusban a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában: a 28 éves Bartók Viktornak kénsav robbant az arcába, miután ellenőrizni szerette volna a vegyület minőségét. Az élete másodpercek alatt tönkrement, a sérülései mellett még enni is alig bír, ráadásul az egykori munkaadója sem hajlandó szóba állni vele. Egyszerre lesújtó és elkeserítő történet következik.

A Szol24 is írt az esetről tavaly novemberben, amikor a férfi a Tényeknek nyilatkozott az esetről. „Volt valamiféle fizikai dugulás, amiben megállt a víz és ahogy ez a víz savat kapott, ebből az elfolyó tölcsérből, illetve a csőből visszarobbant rám ez a túltöményített kénsav és megmarta az arcomat, megmarta a bal alkaromat, illetve a bal lábamat” – mondta akkor.

Most szintén a Tények idézte fel az esetet, ugyanis lassan egy éve halogatják a tárgyalásokat. A fiatal férfi másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett több helyen: nemcsak az arcán, de az egyik karján, a combján és a lábszárán is. Emellett megsérült a szaruhártyája és megégett a tüdeje, pedig a védelmükre szolgáló ruházatot rendeltetésszerűen viselte.

„Ha levest eszem és kanállal akarom, mert nyilván a levest kanállal eszi az ember, akkor ezt megelőzően ujjal be kell nyúlnom a számba és ki kell nyújtanom a számat, hogy elég nagyra tudjam nyitni ahhoz, hogy a kanál beférjen” – magyarázta.

Több plasztikai műtét, rengeteg kezelés és még több pénz: nagyjából erre számíthat Viktor a következő időszakban. Ami viszont egészen megdöbbentő, hogy a munkaadó egy forintnyi kártérítést nem fizetett egyelőre, sőt, szóba sem állnak vele. Az ügyvédje szerint a kártérítés nagyságának százmilliósnak kellene lennie.

Nagyon úgy tűnik, erre számíthat az ember, ha súlyos munkahelyi baleset éri Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek